Vragen en Antwoorden

1. Hoe kan ik de Weerstand instellen?
2. Waarin verschilt de WaterRower met b.v. de Concept2?
3. Ik ben langer dan 195 cm. Kan ik ook op de WaterRower trainen?
4. Is Roeien gevaarlijk voor de Rug?
5. Hoe vaak moet ik het water verversen?
6. Zijn er onderdelen die slijten?
7. Hoe lang en hoe zwaar is de WaterRower?
8. Hoe verwissel ik de batterijen van de Monitor?
9. Hoe moet ik de Puritabs en de Blauwe Kleurstof gebruiken?
10. Hoe groot is de verpakking van de WaterRower?

1. Hoe kan ik de weerstand instellen?

De weerstand hoeft bij de WaterRower niet ingesteld te worden, deze past zich namelijk automatisch aan de gebruiker aan. Stelt u zich eens voor, u zit in een boot: Hoe kunt u dan de weerstand in stellen? Juist, niet. U verhoogt eenvoudig weg de intensiteit waarmee u roeit om de boot sneller door het water te laten gaan. Op die manier raakt u uiteraard ook sneller vermoeid. Het weerstandsprincipe van de WaterRower werkt op dezelfde manier. Hoe intensiever u roeit des te groter de weerstand wordt.

2. Waarin verschilt de WaterRower met b.v. de Concept2?

Concept2 heeft de standaard gezet voor indoorroeimachines en wordt vaak als voorbeeld genomen bij vergelijk in prestatie. De WaterRower simuleert op basis van zijn gepatenteerde waterweerstand het oorspronkelijke roeien niet alleen veel nauwkeuriger maar is daarbij ook duidelijk lichter in gebruik en niet belastend voor de gewrichten. Maar als eerste zal waarschijnlijk het wezenlijk geringere geluidsniveau goed in het gehoor vallen. Het geluid bij het trainen op een WaterRower is altijd rustig en aangenaam. Onze klanten vinden bovendien dat de WaterRower gewoon veel mooier is

3. Ik ben langer dan 195 cm. Kan ik ook op de WaterRower roeien?

Alle WaterRower modellen van hout zijn optioneel in een XL versie leverbaar. Bij deze uitvoering zijn de Rails 10 cm langer. Met een totale lengte van 220 cm is de WaterRower dan geschikt voor gebruikers met een lichaamslengte tot 220 cm. De M1 HiRise en M1 LoRise zijn standaard langer uitgevoerd.

4. Is Roeien gevaarlijk voor de Rug?

Vanuit een orthopedisch oogpunt gezien is roeien een lichte belasting van het gehele lichaam en is op basis van de training duidelijk effectiever bij de belangrijkste vormen van inspanning (zoals Uithoudingsvermogen, Kracht en Coördinatie). Ook vanuit het oogpunt van gezondheidspreventie wordt roeien gezien als een zeer geschikte sport. Roeien versterkt de rugspieren en verlaagt het risico op rugpijn aanzienlijk.

5. Hoe vaak moet het water ververst worden?

Wij adviseren om het water ieder kwartaal te verversen met behulp van de meegeleverde syphonpomp. In plaats van te verversen kunt u ook ieder kwartaal een Puritab aan het water toevoegen, hiermee blijft het water vrij van bacteriën en wordt algvorming voorkomen.

6. Zijn er onderdelen die slijten?

De WaterRower is, wat betreft het slijten van bewegende delen, onovertroffen. Alle materialen zijn zo gekozen dat slijtage niet of nauwelijks voorkomt. En mocht het gebeuren dat een handgreepband of voetenband vervangen moet worden dan zijn deze eenvoudig bij ons te bestellen. Alle onderdelen zijn binnen 24 tot 48 uur leverbaar. Wij vinden het heel belangrijk dat u ook na de aankoop van uw WaterRower een uitstekende service van ons krijgt.

7. Hoe groot en hoe zwaar is de WaterRower?


De WaterRower weegt 33 kg in de houten uitvoering en 69 kg in de metalen uitvoering. Hij wordt geleverd in 2 kartonnen dozen. Gemonteerd heeft de WaterRower de volgende afmetingen; 211 cm lang, 56 cm breed en 53 cm hoog. De M1 uitvoeringen zijn iets langer namelijk 218 cm.

8. Hoe kan ik de batterijen van de Monitor verwisselen?

Aan de achterkant van de S4 monitor bevindt zich een klepje welke met 2 kleine schroefjes is bevestigd. Door het klepje te verwijderen kunt u de 4 AA batterijen vervangen.

 

9. Hoe moet ik de puritabs en/of de blauwe kleurstof gebruiken?

De frequentie voor het gebruik van de puritabs is afhankelijk van de locatie van het toestel. Bij veel daglicht of direct zonlicht adviseren wij ieder kwartaal een puritab aan het water toe te voegen. Let op: Het gebruik van de blauwe kleurstof in combinatie met een puritab is niet aan te bevelen. De chlorine zal na enige tijd de kleurstof oplossen en het water een grauwe kleur geven. Indien u de blauwe kleurstof wenst te gebruiken dan adviseren wij u het water regelmatig, in ieder geval iedere 4 maanden, te verversen.

De Puritabs en de blauwe kleurstof zijn eenvoudig in onze webshop te bestellen.
 
10. Hoe groot is de verpakking van de WaterRower?

Meer informatie over de afmetingen van de verpakking van de WaterRower
kunt uhier vinden.